14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Els De Schepper: “al tientallen collega’s hebben zelfmoord gepleegd”

Foto: VRT

Els De Schepper haalt in Primo zwaar uit naar beleidsmakers en virologen: “de manier waarop er met ons wordt omgegaan door de overheden en de zelfverklaarde leiders, dat maakt me woedend”, aldus de cabaretière.

“Zij worden met veel plezier opgevoerd in de media en zij hebben een wedde om U tegen te zeggen. Terwijl in onze sector de armoede enorm is”, fulmineert Els De Schepper.

“Er zijn nog steeds geen vooruitzichten wanneer we weer zullen kunnen en mogen optreden. Meer zelfs: we worden zelfs niet meer vernoemd. Politici zwijgen onze sector dood. Het gaat altijd over de horeca, de kappers en de contactberoepen. Maar de culturele sector? Die bestaat precies niet meer”, windt Els De Schepper zich op.

En dat terwijl de sector enorm zwaar getroffen is. “Dat er in onze branche al tientallen zelfmoord hebben gepleegd, daar hoor je hen niets over vertellen. Daar wordt niets over geschreven. Ik zeg het: onze sector wordt compleet doodgezwegen, maar straks zijn we helemaal dood”, trekt Els De Schepper aan de alarmbel in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today