14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Els de Schepper: ‘de politiek bedriegt de mensen’

Foto: VRT

Els de Schepper haalde eerder deze week uit naar Marc van Ranst omdat deze laatste tevreden was dat er geen economische maar wel een sociale lockdown was. Op bepaalde vlakken misschien een verstandige beslissing, maar de uitspraak van Marc van Ranst zette kwaad bloed bij Els de Schepper en heel wat mensen uit de evenementensector.

Evenementen worden momenteel verboden en dat terwijl mensen met 300 op één en hetzelfde vliegtuig mogen. Zoek de logica, dat krijg je gewoon niet verkocht aan mensen die werkloos én zonder inkomen thuis zitten.

Vrijdagochtend heeft Els de Schepper het over de grote verontwaardiging omdat mensen aan hun lot worden overgelaten. “Méér dan 100000 mensen in de cultuur en eventsector en ook heel veel andere sectoren die aan hun handen en voeten gebonden worden, maar waar tegen even gezegd wordt: “maar je mag wel iets doen. Je mag optreden hoor, je mag je restaurant openhouden” maar tegen de bevolking wordt wel gezegd dat ze zich vooral niet moeten verplaatsen, vooral niet buiten moeten komen. Met andere woorden de politiek neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor het feit dat al deze mensen dreigen te verdrinken en dat er heel veel faillissementen gaan komen. Want ze zeggen dat je toch van alles mag, maar aan de andere kant raden ze iedereen af om het te doen. Wat moet je hieruit besluiten? Dat ze geen verantwoordelijkheid willen nemen en geen steun meer willen geven”, schrijft Els de Schepper op Facebook.

“Ik snap dat de gezondheid moet bewaakt worden absoluut. Maar de politiek trekt zijn handen af en bedriegt de mensen die in economische nood zijn. En Ja daar ben ik enorm kwaad over. Want al die reacties van mensen die zeggen dat we ons niet zo druk moeten maken, dat zijn reacties van mensen die allemaal een vast betaalde Job hebben en geen schrik moeten hebben om zonder inkomen te vallen snap je het nu?”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today