6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 29 januari 2022
6 °C Antwerpen, BE
zaterdag 29 januari 2022

Erika Van Tielen in tranen na afscheid aan Familie: “deze exit was niet mijn idee”

Foto: DPG Media

Erika Van Tielen ontkent in Dag Allemaal dat ze zelf heeft aangestuurd op een vertrek bij Familie. “Deze exit was niet mijn idee. Ik voelde me goed in mijn vel op de set, en had er veel vrienden”, klinkt het bij de actrice die gestalte gaf aan ‘Amelie’.

Maar Erika Van Tielen blikt met een warm gevoel terug op haar rol in de VTM-serie: “Ik ben de makers van ‘Familie’ heel dankbaar dat ik dit avontuur heb mogen meemaken.” De actrice toont ook begrip voor de keuze van de scenaristen.

“Ik had in mijn hoofd dat ik er nog wel een jaartje bij wilde doen, maar dat is er niet van gekomen. Het was een keuze van de schrijvers. En ook al vind ik die heel jammer, ik begrijp de beslissing wel”, maakt Erika Van Tielen een eerlijke analyse in Dag Allemaal.

Amelie heeft immers heel wat heftige verhaallijnen achter de rug en de inspiratie voor het personage stond even op een laag pitje, vertelt de actrice. Op de set wisten weinig collega’s dat Erika haar laatste scène speelde. En dat was een bewuste keuze van Erika Van Tielen.

“Ik wilde er ook niet te veel ruchtbaarheid aan geven. Dat was veel te emotioneel geweest”, aldus de actrice die zich na haar laatste scène leeg, verdrietig maar toch ook ‘content’ voelde.

“Tijdens de autorit naar huis heb ik stilletjes gehuild omdat het gedaan was”, aldus een emotionele Erika Van Tielen in Dag Allemaal.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today