21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Fabeltjeskrantfilm begin april in de bioscoop!

De Fabeltjeskrant
© DFW

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven en Meneer de Uil staat opnieuw paraat om uitgebreid verslag uit te brengen. De film rond de populaire figuren van De Fabeltjeskrant verschijnt op 3 april 2019.

“De film wordt een feest voor drie generaties”, stelt producent Robin de Levita, ”één van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke en spannende introductie van De Fabeltjeskrant.”

De Grote Dierenbos-spelen is de kers op de taart van de 50ste verjaardag van de televisieserie.  Meer dan 1600 afleveringen kwamen er tussen 1968 en 1992 op het scherm.  In 2005 werd de reeks nog uitgeroepen tot het beste kinderprogramma aller tijden.

Vlaamse stemmencast

De Vlaamse stemmencast is niet van de minste. Zo ontlenen Maaike Cafmeyer, Tine Embrechts, Frank Hoelen, Walter Baele, Barbara Sarafian, Bert Van Poucke, Peter Pype, Guga Baul, Lotte Stoops, Liesa Naert, Gunther Lesage, Dieter Troubleyn, David Dermez, Mieke Laureys, Bart Hollanders, Pepijn Caudron, Jan Bijvoet en Frank Dierens hun stemmen aan de dieren uit het Grote Dierenbos.

Verhaal

De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen.  Daarenboven verdwalen de andere dieren in het Enge Bos.

En Stoffel heeft één grote droom. Hij wil namelijk leren vliegen. Op zijn verjaardag zorgen Ed en Willem Bever dat zijn droom werkelijkheid wordt. Als dat maar goed afloopt…!

Maar Meneer de Uil vertelt ook over de opening van de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In deze spannende competitie nemen Team Zwart van Meneer de Raaf, en Team Wit van Juffrouw Ooievaar, het tegen elkaar op. Welk team zal dit jaar winnen?

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today