12 °C Antwerpen, BE
maandag 18 oktober 2021
12 °C Antwerpen, BE
maandag 18 oktober 2021

Familie-actrice na coronabesmetting: “het was kantje boordje”

Jits Van Belle
Foto: VTM

Jits Van Belle onthult in Primo dat ook zij besmet werd met het coronavirus. “Mijn dochter en ik zijn vorig jaar ook besmet geraakt met het coronavirus. Laat ons hopen dat dat niet nog eens gebeurt”, vertelt de Familie-actrice in Primo. Jits was er immers erg aan toe.

“Bij mij is het pittig geweest. Ik ben twee weken out geweest. Vier dagen heb ik voortdurend ademnood gehad. Ik ben niet opgenomen geweest in het ziekenhuis, maar het was toch kantje boordje”, blikt Jits Van Belle terug op haar coronabesmetting.

“Ik herinner me een discussie met mijn man, die het op een bepaald moment echt beter vond om de ambulance te bellen. En toen kreeg ik uit paniek nog meer ademnood”, getuigt de actrice. “Na twaalf dagen ging het als bij wonder snel beter”, aldus Jits Van Belle in Primo.

Jits Van Belle is ondertussen coronavrij maar toch ondervindt ze nog steeds hinder. “Voor sporten heb ik de energie nog niet. Ook de geur van warmte van een vuurkorf of houthaard geeft me een beklemmend gevoel op mijn longen. En vermoeidheid nestelt zicht op mijn adem, want ik heb er vooral ’s avonds last van”, onthult Jits Van Belle de details van haar revalidatie. “De dokters zegt me dat dit nog wel een paar maanden kan duren.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today