11 °C Antwerpen, BE
woensdag 4 november 2020
11 °C Antwerpen, BE
woensdag 4 november 2020

Familie-makers counteren kritiek: zo’n heftig onderwerp moet kunnen

Foto: VTM

Familie waagde zich dit jaar in de prostitutiewereld via Amelie (een rol van Erika Van Tielen). Creative producer Wim Feyaerts geeft toe dat prostitutie een ongewoon thema is voor een dagelijks soap zoals Familie, maar “af en toe willen we iets stouter uit de hoek komen,” aldus Feyaerts.

Feyaerts benadrukt wel dat Familie altijd een serie voor het hele gezin zal blijven. “Dat Amélie als luxe-escort werkt, behandelen we dan ook discreet. We houden rekening met onze doelgroep en willen dat ouders ‘Familie’ als een veilige omgeving voor hun kinderen blijven zien. Kinderen moeten ook alléén naar ‘Familie’ kunnen kijken,” benadrukt de creative producer van Familie in Het Laatste Nieuws.

Wim Feyaerts besefte op voorhand dat er onder de kijkers zowel voor- als tegenstanders zouden zijn. Toch vindt de creative producer dat een onderwerp als prostitutie in deze tijden moet kunnen.  “De kijkers reageerden wat verrast, maar toch opvallend positief,” onthult Feyaerts in Het Laatste Nieuws.

Toch zullen er altijd voldoende andere verhaallijnen aanwezig zijn. Wim Feyaerts verwijst onder meer naar de kleinere verhaallijn rond Alfons (gespeeld door Jaak Van Assche), die alzheimer heeft en begint te denken aan een waardig afscheid van het leven, op een moment dat hij zelf kiest. Euthanasie dus.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today