13 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 16 juni 2024

Familie neemt binnenkort afscheid van Gunther Levi en Martine Jonckheere

Foto: VTM

Familie viert eind dit jaar zijn 30ste verjaardag en is daarmee de langstlopende dagelijkse serie van het land. Om er ook de komende 30 jaar te blijven staan voor de vele fans blijft Familie uitpakken met verrassende wendingen en nieuwe spannende verhaallijnen. Verhaallijnen die nieuwe acteurs introduceren, maar ook het afscheid betekenen van vertrouwde personages. Zo neemt Familie in de loop van het huidige 31ste seizoen afscheid van Gunther Levi, die sinds 1999 de rol van Peter speelt, en Martine Jonckheere, die sinds 1991 in de huid kruipt van Marie-Rose De Putter. Het vertrek van deze twee personages neemt de kijkers mee op een rollercoaster van emoties en zal zo voor een nieuwe spanningsinjectie zorgen.

Wim Feyaerts, creative producer: “In een langlopende dagelijkse serie is het noodzakelijk om steeds op zoek te gaan naar nieuwe elementen in de verhaallijnen en personages om de reeks voldoende zuurstof te blijven geven. Meer dan ooit willen we de kijkers verrassen met onverwachte plotwendingen die hen raken, beroeren en vooral ook doen meeleven. Daarvoor moet je soms moeilijke beslissingen durven te nemen die tegelijk weer nieuwe opportuniteiten creëren, zoals ook nu het geval zal zijn voor de verhaallijnen rond Peter en Marie-Rose.”

Maarten Janssen, channel manager VTM: “De 30ste verjaardag van Familie is een mijlpaal en is dus een logisch moment om ook naar de toekomst te kijken. Want met Familie willen we er ook de komende 30 jaar blijven staan voor de vele kijkers. Uiteraard is de beslissing om afscheid te nemen van bepaalde personages moeilijk en die nemen we met pijn in het hart. We kijken terug op een fantastische samenwerking met Gunther en Martine. Zij hebben al die jaren het beste van zichzelf gegeven en daar kunnen we hen niet genoeg voor bedanken.”

Met het afscheid van Gunther Levi (Peter) en Martine Jonckheere (Marie-Rose) neemt Familie ook afscheid van twee iconische personages. Wanneer en op welke manier ze uit de reeks zullen verdwijnen, blijft geheim. De kijkers zullen hen wel nog een hele tijd aan het werk zien. Ook nadien blijft Familie er staan voor de kijkers en belooft de reeks voor nieuwe verrassende wendingen te zorgen. Zo worden er dit seizoen nog nieuwe acteurs geïntroduceerd en start de reeks ook een gloednieuwe verhaallijn in een gloednieuw decor.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today