5 °C Antwerpen, BE
maandag 26 februari 2024
5 °C Antwerpen, BE
maandag 26 februari 2024

Francesca Vanthielen: “Het wordt alleen maar erger”

Francesca Vanthielen
Foto: DPG Media

Hoewel Francesca Vanthielen een optimistisch persoon is, maakt ze zich soms wel eens zorgen over wat er allemaal in de wereld gebeurt. Het klimaatprobleem, het migratieprobleem, het ligt allemaal op het pad naar zelfdestructie.

“Vooral het migratieprobleem, ik weet niet hoe we dat moeten aanpakken. Ze zeggen dan: je moet mensen opvangen in hun eigen regio. Maar daar wordt het ook onleefbaar. Dus we gaan alleen nog maar met meer migratie te maken krijgen”, zegt ze in De Morgen.

Vanthielen heeft de Britse reeks ‘Years and Years’ gezien, een reeks en verhaal dat zich afspeelt in de nabije toekomst. Daarin komen heel wat thema’s aan bod, waar we nu ook al mee worstelen.

“Er zijn heel wat thema’s uitvergroot. Er komt nog een bankencrisis aan en migratie wordt nog erger, maar de wereld draait wel door. Het wordt alleen moeilijker en lastiger. Op de vraag of er nog een vervolg komt, zei de maker: nee, want dan kan ik het niet meer inschatten, dat hangt af van wat er de komende jaren zal gebeuren of niet zal gebeuren. Dat vond ik ook weer een eyeopener. Er zijn nog altijd kansen. Ik ben dus een realistische optimist.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today