6 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Francesco Planckaert: “Dat is mijn meest waardevolle bezit”

Foto: VTM

De Planckaerts lijken allemaal een fantastisch leven te hebben. Toch zijn er ook dingen waar ze spijt van hebben. Zo heeft Francesco Planckaert spijt dat hij zijn diploma nooit heeft gehaald.

“Toen ik in het laatste middelbaar zat, waren wij vaak in Litouwen in de zaak van m’n vader. De school gaf me de kans mijn examens in de grote vakantie af te leggen, maar ik won toen bijna al mijn koersen en was ervan overtuigd dat ik een succesvolle coureur zou worden. Niet dus, maar het is gelukkig allemaal goed gekomen”, glimlacht Francesco in Dag Allemaal.

Francesco trok zijn plan en ging samenwerken met zijn vader, schoonbroer en de rest van de familie. Na de chambres d’hôtes en tal van andere projecten werken ze nu volop aan ‘Château Planckaert’. En dat met de steun van vrouw en kinderen.

“Zij zijn mijn meest waardevolle bezit. Maar ook mijn Zwitsers zakmes is me heel waardevol. Dit heb ik al van mijn 14 jaar, gekocht van mijn zakgeld. Af en toe reinigen en een druppeltje olie erop, en ’t is weer zo goed als nieuw. Ik heb dit mes altijd bij me.”

Francesco kan zowat alles met dat zakmes. Zo heeft hij er al heel wat reparaties mee uitgevoerd. “En het zakmes heeft ook een klein pincet. Ik werk vaak met hout, en het is heel belangrijk dat ik splinters onmiddellijk kan verwijderen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today