5 °C Antwerpen, BE
maandag 26 februari 2024
5 °C Antwerpen, BE
maandag 26 februari 2024

Francesco Planckaert ongerust over toekomst zoon Devon: “slechts 1 procent kans”

Francesco Planckaert ongerust over toekomst zoon Devon: “slechts 1 procent kans”

Francesco Planckaert
Foto: VRT

Francesco Planckaert maakt zich zorgen om de toekomst van zijn 15-jarige zoon Devon. Devon droomt ervan profrenner te worden, maar Francesco beseft dat dat niet eenvoudig is.

“Ik heb hem nooit gepusht om te gaan koersen, want ik vind wielrennen een gevaarlijke sport”, benadrukt Francesco in Dag Allemaal. “Maar Devon heeft er z’n zinnen op gezet, dus steunen wij hem daarin.” Al schat Francesco de kansen dat zijn zoon profrenner wordt wel héél laag in.

“Ook al schat ik de kans dat hij die droom kan waarmaken, niet hoger in dan 1%. Dus moet hij iets achter de hand hebben”, aldus een bezorgde vader. Devon volgt een wetenschappelijke richting, zodat hij later iets als coaching of kinesist kan gaan studeren. “Ik zou sowieso graag iets in de sport doen”, aldus Devon Planckaert in Dag Allemaal.

Francesco Planckaert: “Versta me niet verkeerd, Devon heeft écht wel een sportlichaam. Maar je kent het spreekwoord: velen zijn geroepen, maar weinigen zijn uitverkoren”, aldus Francesco die zelf ook nooit echt doorbrak als profrenner.

“Om een idee te geven: ik heb zestig koersen gewonnen bij de jeugd – dat zijn er meer dan mijn generatiegenoot Philippe Gilbert – maar bij de profs kon ik niet mee”, verduidelijkt Francesco Planckaert zijn standpunt in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today