9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Frank Galan: “Ik wilde mijn reputatie niet kapot drinken”

Foto: Peter De Smedt

Regelmatig worden er ‘acties’ georganiseerd zoals ‘Dry January’ of ‘Dry February’. Allemaal maanden waarin wordt opgeroepen om een maand lang geen alcohol meer te drinken. Iets waar Frank Galan weinig moeite voor moet doen. Hij drinkt al tien jaar lang geen alcohol meer.

“Ik ben van de ene dag op de andere gestopt en heb daar nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben sindsdien niet één keer meer ziek geweest, zelfs geen banale verkoudheid. En ook mijn stem klinkt nu mooier en warmer”, klinkt het in Primo.

Niet dat Frank tien jaar geleden heel veel alcohol dronk, maar op ieder feestje of iedere aangelegenheid dronk hij toch wel eens een glaasje. En dat allemaal om erbij te horen. Maar tien jaar geleden kwam de klik.

“Tien jaar geleden zat ik in Spanje met enkele collega’s op een zomers terras. De tafel stond vol met lege bierglazen en wijnflessen, en ik vond dat geen gezicht. Toeristen die ons herkend hebben, zullen misschien ook gedacht hebben dat artiesten een bende varkens zijn. Ik wilde mijn reputatie niet naar de vaantjes drinken en heb die namiddag besloten dat ik wilde stoppen met alcohol.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today