17 °C Antwerpen, BE
maandag 3 augustus 2020
17 °C Antwerpen, BE
maandag 3 augustus 2020

Frimout brengt nieuwe EP ‘Ik geloof in jou’ uit

De Nederlandstalige band Frimout is na 8 jaar een gevestigde waarde in de Vlaamse muziekwereld. Bijna 2 jaar na hun titelloze debuutalbum brengt de band rond frontman Stef Willems nu de gloednieuwe EP ‘Ik geloof in jou’ uit, met daarop 5 originele songs.

Producer van de plaat was topproducer Steve Willaert, die onder andere verantwoordelijk is voor de fantastische muziek van de musical 40-45 en al jaren producer van Will Tura en Natalia.

Van Frimout zijn al 16 singles in de playlist van Radio2 opgenomen. Op dit mini-album staan enkele songs die bij de luisteraars van Radio2 zeker een belletje doen rinkelen zoals de zomersingle ‘Copacabana’ en de countrysong ‘Marcel’.

Qua productie heeft de band deze keer alle registers opengetrokken. Zo blijkt al uit de openingssong ‘Ik geloof in jou’, waar een strijkorkest van zo’n 20 man de song een episch karakter geeft. De band laat op deze single, die geschreven werd door frontman Stef Willems samen met topsongwriter Jan De Campenaere (Venus in Flames), een nieuw volwassen geluid horen. Andere songwriters die meeschreven aan het album zijn Joey Brocken (beste singer-songwriter van Vlaanderen) en Leuvens talent Pieter Schrevens. 

Opbrengst gaat naar VZW Kinderkankerfonds
Op zondag 10 november stelt de band ‘Ik geloof in jou’ voor tijdens een optreden in de Leuvense Stadsschouwburg. De band zal daar het fysieke album ook verkopen en die opbrengst schenkt Frimout aan
Vzw Kinderkankerfonds.

Frontman Stef Willems: ‘Het 5-jarig nichtje van onze toetsenist Jan heeft onlangs kanker gehad. We waren daar als band allemaal heel hard van geschrokken, maar gelukkig gaat het nu met haar beter. Toch willen we met dit album een bijdrage leveren om ervoor te zorgen dat kinderen met kinderkanker (en hun families) geholpen kunnen worden in de toekomst. We zijn onze eigen platenfirma en het plezier dat we kunnen schenken door onze bijdrage is vele malen groter dan dat we deze cd voor eigen profijt zouden verkopen.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today