4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 6 december 2022
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 6 december 2022

Geen Sportpaleisconcerten voor Niels Destadsbader?

Niels Destadsbader Sportpaleis Antwerpen 30
Foto: Tom Bergs

Niels Destadsbader is één van de vele artiesten die dit najaar normaal gezien voor enkele volle Sportpaleizen het beste van zichzelf zou geven, maar meer en meer ziet het er naar uit dat deze concerten niet zullen kunnen doorgaan.

Sportpaleis-topman Jan Van Esbroeck liet zijn licht schijn over de toekomst van ‘zijn’ Sportpaleis.

Vanaf 1 juli mogen artiesten weer optreden, maar er mogen dan amper 200 mensen in een zaal. 200 Mensen in het Sportpaleis, dat zou belachelijk overkomen en dat is verre van rendabel.

Zondagvoormiddag was Jan Van Esbroeck te gast bij Linde Merckpoel van Studio Brussel. En uiteraard kon Linde niet voorbij aan de vraag wat er de komende maanden in het Sportpaleis zal gebeuren. “Die 200 is natuurlijk dodelijk en volgens mij is het dan nog niet duidelijk over hoe die 200 zich moeten positioneren. Het is ook vervelend en wraakroepend omdat er wel 240 mensen in een vliegtuig vier uur lang naast elkaar mogen zitten. Wij vragen ons dan ook af waarom dat niet in een theater mag. Met 600 of 800 mensen in een veel grotere ruimte. Dat is frustrerend”, vertelde Jan Van Esbroeck zondagochtend.

En wat bij 30% van de maximum capaciteit van het Sportpaleis? Dan kunnen er maximum 5.400 mensen in het Sportpaleis. “We zijn nu een oefening aan het maken om voorstellingen die normaal in de Stadsschouwburg spelen, naar de Lotto Arena te verhuizen. Voor een stand-up comedian kan ik me wel inbeelden, dat dat gaat. Die kunnen er nog wel wat creatiefs rond doen. Maar wat voor nut heeft het als artiest om op het podium te staan om 2/3e van de stoelen leeg te zien. Het publiek heeft elkaar ook nodig. Concerten gaat over beleving, samen zijn en alles wat nu niet mag.”

“Wij leven op de grote arena’s vooral van het internationale talent. En dat gaat er maar komen als heel Europa beschikbaar is voor die talenten. Zij kunnen niet op tournee gaan als zij niet zeker zijn dat zij 20-25 of 30 concerten kunnen doen. Dus daar zijn wij overgeleverd aan de Europese situatie. Lokaal kunnen wij wel wat dingen invullen, maar ik zie Clouseau niet hun ‘Ik, jij hij of zij’ zingen voor een zaal die maar voor 1/3e gevuld is, dat gaat niet gebeuren.”

“Ik vrees dat het Sportpaleis zoals het vroeger was, maar gaat lukken als dat vaccin er is”, ging Van Esbroeck verder. De baas van het Sportpaleis gaf Linde zelfs weinig hoop dat het naar januari 2021 uitgestelde concert van Bon Iver dan al zal mogen doorgaan.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today