12 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
12 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Geert Hoste viert 60ste verjaardag

VRT

Eerder dit jaar raakte bekend dat Geert Hoste met maar liefst zes conferences in ‘De kijkcijfer top 100 aller tijden’ staat. Of er daar nog bij komen is héél twijfelachtig. Geert Hoste, die vandaag zijn 60ste verjaardag viert, heeft weinig zin om nog op een podium te staan. .

Toen Hoste enkele jaren geleden besloot om ermee te kappen, had hij al 25 eindejaarsconferences op zijn palmares staan.

Aan Het Laatste Nieuws vertelde de jarige Geert Hoste dat het angstzweet uitbreekt als hij aan het podium terugdenkt.
Drie jaar geleden stopte Geert Hoste met zijn jaarlijkse eindejaarsconference. “De druk was te groot geworden. Nog meer doen, nog hoger reiken en nog beter presteren… ik merkte in mijn vriendenkring dat vooral politici en zakenmensen niet van ophouden wisten. Maar ik realiseerde me dat niet geld mijn drijfveer was, maar wel mensen aan het lachen brengen”, vertelt Geert Hoste in Het Laatste Nieuws.

Drie jaar na zijn afscheid heeft hij niet de minste drang om terug naar de zalen te trekken. “Eerlijk? Het angstzweet breekt me uit als ik er nog maar aan denk. Achter die shows draait een hele machine, een circus dat je in je eentje moet dirigeren. Nee, het is goed zo. Ik ben dan al wel even gestopt met mijn shows, pas sinds januari heb ik het gevoel dat er een evenwicht is in mijn leven.”

Hoste heeft niets dan goede herinneringen aan zijn shows. “Volgens de VRT keken er jaarlijks 3,2 miljoen Vlamingen langer dan 10 minuten naar mij. Dat maakt me gelukkig”, besluit Geert Hoste in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today