14 °C Antwerpen, BE
vrijdag 30 september 2022
14 °C Antwerpen, BE
vrijdag 30 september 2022

Geert Van Rampelberg onder de indruk van collega-actrice: “Ze is geweldig goed”

Foto: DPG Media

Op VTM kunnen we elke maandagavond kijken naar ‘Red Light’, de nieuwe serie met Geert Van Rampelberg en Carice van Houten in de hoofdroll. Carice speelde al mee in het populaire ‘Game Of Thrones’ en is een gevierd Hollywoodactrice. Dat ze meespeelt in een Vlaamse serie is dus zonder twijfel een grote eer.

Geert, die Carice haar tegenspeelster was, was behoorlijk onder de indruk bij zijn eerste ontmoeting met Carice. “Maar niet echt starstruck. Ik besefte wel met welk kaliber van actrice ik mocht spelen, al wist ik niet wat ik kon verwachten”, vertelt Geert aan Dag Allemaal over de samenwerking.

En Geert was meteen onder de indruk. “Ze is een geweldige actrice. Ze speelt genuanceerd en kan enorm snel van emotie switchen. Ik heb een paar tandjes moeten bijsteken, net zoals de rest van de ploeg. Niet dat ze veeleisend was, ze was gefocust op haar eigen spel.”

Vrienden zijn de twee niet geworden. Een bewuste keuze van Van Rampelberg. “Ik heb bewust afstand gehouden. Ik wilde haar niet té goed kennen, zodat ik haar als een soort object kon zien. Omdat Ingmar (Geerts personage in de reeks) haar ook zo bekijkt. Wij hadden amper contact naast de set.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today