2 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 december 2023
2 °C Antwerpen, BE
woensdag 6 december 2023

Gert Verhulst: ‘Na bevalling meteen gaan optreden’

Foto: Radio 2

Zondagochtend kon je Gert Verhulst in ‘De Zomers Van…’ op Radio 2 horen. Samen met Kim Debrie keek Gert Verhulst terug naar de zomers die belangrijk waren in zijn leven. De zomer van 1994 was een héél belangrijke voor Gert: hij werd dat jaar voor het eerst papa.

Het was niet zomaar een zomer voor Gert Verhulst. Een hele zomer lang stond hij twee keer per dag op het podium in De Efteling. Elke dag reed Gert Verhulst naar Kaatsheuvel. Eén probleem: die zomer zou hij papa worden, van een slechte timing gesproken. Gert Verhulst wou de bevalling uiteraard niet missen, gelukkig was er een ‘probleem’.

De vrouw van Gert Verhulst kon niet op een natuurlijke manier bevallen, het was al een tijdje op voorhand geweten dat hun eerste kindje met een keizersnede op de wereld zou komen. De bevalling zou best rond 1 augustus doorgaan. “Neem dan maar 1 augustus zelf, liefst om 9 uur”, zei Gert Verhulst tegen de specialist. En ja hoor, op die eerste augustus 1994 om 9 uur zou het gaan gebeuren. Het was een warme en droge zomer geweest, maar net op het ogenblik dat de vrouw van Gert Verhulst op de operatietafel lag, begon het te regenen.

Even later mocht de kleine Viktor voor het eerste zijn keel openzetten. Gert en zijn vrouw waren uiteraard dolblij met hun eerste kindje, maar een paar uur na de bevalling zat Gert al in de wagen richting Nederland. “Ik kon na de tweede show niet snel genoeg in de wagen zitten”, vertelde Gert Verhulst op Radio 2. “Het was de periode dat Samson & Gert ook ’s avonds nog optredens gaven. Gelukkig zijn kindjes ook ’s nachts wakker en kon ik zo mijn eerste zoon toch regelmatig zien”, glunderde Gert Verhulst.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today