16 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
donderdag 13 juni 2024

Gert Verhulst onthult toekomstplannen: “dat is uniek in de wereld”

Foto: VIER

Studio 100 bestaat 25 jaar, maar dat wil niet zeggen dat Gert Verhulst op zijn lauweren wil rusten. Dé ambitie voor de komende jaren is de internationalisering van hun musicalafdeling, onthult Gert in De Morgen.

“In onze musicals zit nog enorm veel potentie, omdat wij musicals maken voor mensen die niet graag musicals zien”, verduidelijkt Gert Verhulst in het dagblad. “Er zijn al 700.000 Vlamingen naar onze laatste productie 40-45 geweest. U denkt toch niet dat dat allemaal musicalliefhebbers zijn?”

Een voordeel van hun volgende productie, over de Red Star Line, is dat het onderwerp een internationale dimensie heeft. “De boten waarmee mensen Europa verlieten op de vlucht voor de Duitsers, vertrokken in België, in Nederland, in Duitsland, in Engeland. En die boten kwamen ook ergens aan.”

Trekt het Vlaamse Studio 100 naar Broadway in New York? Onmogelijk, aldus Gert Verhulst. Maar niet om de reden die je zou denken: “In die theaters zelf kunnen wij niet terecht. Omdat wij over rijdende tribunes en decors beschikken die uniek zijn in de wereld. Iedereen die dat ziet, is daardoor weggeblazen”, klinkt het niet zonder trots bij Gert Verhulst in De Morgen. De internationale verovering zal dus beginnen met Europa.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today