14 °C Antwerpen, BE
vrijdag 30 september 2022
14 °C Antwerpen, BE
vrijdag 30 september 2022

Gert Verhulst staat voor moeilijke periode: “50 miljoen euro schulden”

Gert Late Night
© VIER

Studio 100 beleeft moeilijke tijden. De paasvakantie is normaal een topperiode voor Plopsaland De Panne, maar daar besliste het overlegcomité anders over. Net nu het bedrijf 25 miljoen euro investeerde in het Plopsa Hotel…

Nochtans had Gert Verhulst gehoopt dat het pretpark open zou kunnen gaan: “We hadden echt gehoopt op de paasvakantie, ook omdat we hier volgens mij heel veilig gasten kunnen ontvangen”, aldus de Studio 100-baas in Story.

“Het aantal bezoekers beperken, een mondmasker verplichten, attracties voortdurend ontsmetten… We voelen ons ook geviseerd omdat de dierentuinen wel open zijn. Terwijl dat toch niet zo’n groot verschil is met een pretpark.”

De financiële impact van de beslissing van het overlegcomité is voor Studio 100 enorm: “In december waren we met alle parken schuldenvrij, vandaag hebben we 50 miljoen euro schuld met onze parken”, laat Gert Verhulst in de boeken kijken.

Ondanks de coronacrisis bleef Studio 100 immers investeren: de nieuwe rollercoaster The Ride to Happiness in samenwerking met Tomorrowland, het waterpark in Landen-Hannuit…

“Ja, het is een harde tijd. Voor velen”, geeft Verhulst toe. Al ziet Gert ook licht aan het einde van de tunnel: “Maar het einde is in zicht, toch? Als de vaccinaties wat versneld worden, moet dat vroeg of laat effect hebben”, besluit Gert Verhulst in Story.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today