22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Gert Verhulst verkoopt deel aandelen

In het licht van haar succesvolle internationale expansiestrategie onderzoekt Studio 100 momenteel de mogelijkheid om haar aandeelhoudersbasis te verbreden en te versterken. Oprichters Gert Verhulst en Hans Bourlon behouden in elk geval een meerderheid van de aandelen. BNP Paribas Fortis Private Equity, dat in 2006 een derde van de aandelen overnam, zal ook als aandeelhouder aan boord blijven. Deze transactie zal de huidige aandeelhouders bovendien ook toelaten om een deel van de aandeelhouderswaarde die ze doorheen de jaren hebben opgebouwd te verzilveren.

Sinds de oprichting in 1996 kent entertainmentbedrijf Studio 100 een onafgebroken groei. De laatste jaren werd ook internationaal een stevige doorbraak opgetekend. Er wordt overwogen om een minderheidsparticipatie van de huidige aandelen te plaatsen bij institutionele en/of professionele beleggers. De aandeelhouders zijn op zoek naar investeerders die hun visie op het bedrijf delen en bereid zijn de langetermijnstrategie te ondersteunen. Om deze zeer selectieve zoektocht te begeleiden hebben Studio 100 en haar aandeelhouders aan BNP Paribas Fortis gevraagd om hen bij deze oefening bij te staan.

Momenteel is er nog geen definitieve beslissing genomen en zit de oefening is een verkennende fase. De realisatie van deze transactie zal onder meer afhangen van de marktomstandigheden en het vinden van investeerders die met hun toegevoegde waarde deel kunnen uitmaken van het toekomstige groeipad van Studio 100.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today