15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020
15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020

Gilles De Bilde thuis bij voetbalgoden Mertens, Fellaini en Lukaku

Gilles De Bilde
© Medialaan/VTM

Over de hele wereld stijgt de voetbalkoorts en ook de Rode Duivels-gekte bereikt stilaan een hoogtepunt.  In de twee eerste weken van juni kunnen voetbalfans alvast vier dagen met stip noteren in hun agenda. Op dinsdag 5 juni en dinsdag 12 juni zendt Telefacts de specials ‘Gilles De Bilde Thuis bij de Duivels’ uit, en op zaterdag 2 juni en woensdag 6 juni kan men bij VTM terecht voor de oefenmatchen België – Portugal en België – Egypte.

De verwachtingen voor deze ‘gouden’ generatie Duivels zijn hooggespannen. De hoop van de natie rust op hun schouders. In de Telefacts special ‘Gilles De Bilde Thuis bij de Duivels’ gaat VTM-voetbalanalist en commentator Gilles De Bilde thuis op bezoek bij drie topduivels: in Manchester bij Romelu Lukaku, in Napels bij Dries Mertens en in Marbella bij Marouane Fellaini.

De Duivels ontvangen Gilles bij hen thuis en praten vrijuit over hun jeugd, kinderen, de liefde, het grote geld, hun levensstijl en natuurlijk het komende WK. Het respect voor De Bilde is groot: de ex-Rode Duivel won de Gouden Schoen en speelde voor o.a. Anderlecht, PSV, Sheffield Wednesday en Aston Villa. Of zoals Romelu Lukaku het verwoordt: “Ik heb respect voor de anciens die nog tegen mijn vader hebben gevoetbald.” Gilles lacht: “Romelu, noem me nu geen ancien, hé”.

‘Gilles De Bilde Thuis bij de Duivels’ is een verrassende babbel onder voetballers, aan de vooravond van het grootste voetbalevenement ter wereld. Gilles De Bilde: “Met Dries, Romelu en Marouane heb ik een klik: we delen dezelfde open visie op voetbal maar ook op ‘de zaken des levens’.”

Ook karakterieel zijn er raakpunten met deze jongens en dat creëert een natuurlijke band. “Ze zien mij als één van hen: als voetballer, als ex-international en niet als journalist pur sang. Die jongens zijn intussen wereldsterren, maar toch kreeg ik -ondanks hun drukbezette agenda – toegang tot de intieme sfeer bij hen thuis. En dat gaf een extra dimensie aan onze gesprekken.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today