4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Gilles De Coster: “We mogen die rol niet te beladen maken”

Gilles De Coster: “We mogen die rol niet te beladen maken”

Foto: Play4

Het klinkt als een droom om de mol te mogen zijn in het gelijknamige programma, maar voor Philippe werd het bijna een nachtmerrie. Hij kreeg een tweede kans, net als Jens, om te mogen deelnemen aan het programma, maar dat kwam hem niet ten goede. Hij kreeg het als mol mentaal zo zwaar dat hij besloot om op te geven.

In ‘Café De Mol’ vergeleek presentator Gilles De Coster de situatie van Philippe met die van atleten Naomi Osaka en Simone Biles. “Die vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op, maar daarmee bedoel ik vooral: dat zijn topatleten die het mentaal ook soms moeilijk hebben. En dat heeft soms ook invloed op hun prestaties, maar het blijven wel topatleten”, zegt hij in Humo.

Dit voorval was in ieder geval een situatie om lessen uit te trekken. “Ik denk dat het daar misschien nog iets te vroeg voor is. Maar ik vind alvast wel dat we moeten oppassen dat we de rol van de mol ook niet té beladen gaan maken – alsof je er tegelijk niet  van kunt genieten. Mol zijn is zeker zwaar, maar ook fantastisch plezant. En dat laatste mogen we vooral niet uit het oog verliezen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today