4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Goed nieuws voor de fans van #LikeMe

#LikeMe
© VRT/Ketnet

Na het succes van het zomerlied ‘Vlaanderen m’n land’ in 2019 komt #LikeMe opnieuw naar buiten met een verrassende, Vlaamse klassieker van formaat. Om de zomer extra feestelijk in te zetten stak de cast van de populaire Ketnet-reeks het nummer ‘Laat ons een bloem’ van Louis Neefs uit 1970 in een nieuw en eigentijds jasje. Naast de frisse herwerking door Wouter Vander Veken en Thomas Van Goethem is het nummer ook een oproep van de cast naar jongeren en hun families. Caro, Vince, Yemi, Camille, Kyona, Maria en Scott kijken met dit nummer namelijk heel erg uit naar een betere wereld die enkel tot stand kan komen als we allemaal samenwerken. Dus… #laatonseenbloem

Pommelien Thijs (Caro in #LikeMe): “Het is een héél leuk en zomers lied geworden maar wel met een relevant thema. Het is ongelofelijk hoe zo een oud nummer tot op de dag van vandaag nog zo een actuele tekst kan hebben.”

Francisco Schuster (Yemi #LikeMe): “We hadden tot op heden nog geen nummer van Louis Neefs gecoverd, dus ik ben blij dat we hem aan het lijstje mogen toevoegen. Het nummer draagt een mooie boodschap met zich mee die dezer dagen relevanter is dan ooit. Ik vind het ook heel belangrijk dat er in deze moeilijke en beangstigende tijden ook nog een beetje positiviteit aan het licht komt, door middel van muziek. Muziek verbindt mensen, en zeker muziek met de boodschap dat we er niet alleen voor staan en dat we ons er samen doorheen slaan.”

De #LikeMe-versie van ‘Laat ons een bloem’ is vorige week opgenomen in corona-proof omstandigheden, inclusief videoclip. Beelden van de opnames achter de schermen vind je hier, de officiële visual in bijlage. De clip staat op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=rLVKtoCVL4U. Het nummer is vanaf vandaag digitaal verkrijgbaar en staat ook op ketnet.be.

‘Laat ons een bloem’ komt net op tijd voor het #LikeMe-weekend dat morgen van start gaat op Ketnet. Van donderdag 21 mei tot en met zondag 24 mei genieten de Ketnetters van alle afleveringen uit het eerste en tweede seizoen op Ketnet, aangevuld met veel extra’s zoals #LikeMe in Concert 2019, Vlog #LikeMe en The making of #LikeMe. Als kers op de taart wordt op donderdag 21 en zondag 24 mei het akoestische #LikeMe Mini Concert uitgezonden op Ketnet. Ook het gloednieuwe zomerlied zal geregeld uitgezonden worden.

LikeMe dankt zijn succes onder andere aan de vele Vlaamse hits die voor een eerste en tweede seizoen in een nieuw jasje gestoken werden. Ondertussen is ook een derde seizoen in de maak. De Ketnet-reeks brengt op zijn eigen muzikale manier jong en oud samen.

LikeMe Mini Concert: donderdag 21 mei om 08.10 uur en zondag 24 mei om 19.35 uur op Ketnet.

LikeMe-weekend: van donderdag 21 tot en met zondag 24 mei op Ketnet.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today