9 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
9 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Grammay Award-winnares Dionne Warwick komt naar Oostende!

Dionne Warwick
© Concert Events

Donderdag 27 september 2018 keert Dionne Warwick – na zeven jaar afwezigheid in ons land – terug naar ons land en speelt ze in het Oostendse Kursaal.

De 55-jarige carrière van deze grande dame is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen: 56 nummers in de hitlijsten, meer dan 100 miljoen verkochte albums en diverse Lifetime Achievement Awards. Op het podium is de 77-jarige Warwick nog steeds in staat om harten te doen smelten met hits als ‘I Say a Little Prayer’, ‘Heartbreaker’ en ‘I’ll Never Love This Way Again’.

De carrière van Warwick begon in 1961 toen ze ontdekt werd door het songwriters-duo Burt Bacharach en Hal David. Nog geen tien jaar later stonden er 18 Top 100-singles op haar naam, allen geschreven door het duo Bacharach en David, waaronder ‘I Say a Little Prayer’, ‘I’ll Never Fall in Love Again’ en ‘Do You Know the Way to San Jose’. Voor dat laatstgenoemde nummer won zij in 1968 haar eerste Grammy Award. In 1970 volgde haar tweede Grammy, voor het nummer ‘I’ll Never Fall in Love Again’. Bekend als de kunstenares die ‘de kloof overbrugde’, overstijgt Warwick’s soulvolle mix van pop-, gospel- en R & B-muziek, ras, cultuur en muzikale grenzen.

Warwicks opnames van liedjes als ‘A House is Not Home’, ‘Alfie’, ‘Valley of the Dolls’ en ‘The April Fools’, maakten van haar een pionier als één van de eerste vrouwelijke artiesten die klassieke filmthema’s populair maakte. In 1976 produceerde ze samen met Barry Manilow haar eerste platina album ‘Dionne’ met de grote hit ‘I’ll Never Love This Way Again’. In 1985 nam ze, samen met Gladys Knight, Elton John en Stevie Wonder, het historische nummer ‘That’s What Friends Are For’ op ter vergroting van het bewustzijn voor AIDS. Het nummer werd een wereldwijde nummer 1-hit en bracht meer dan drie miljoen dollar op.

Aan uitbollen denkt Dionna Warwick nog lang niet, daarvoor staat de levende legende te graag op het podium, samen met haar live band. En dat ze nog steeds populair is, bewijst haar agenda met uitverkochte concerten. Voor ze met haar nieuwe ‘Don’t Make Me Over’-tournee speelt in de Royal Albert Hall en Theater Carré, staat Dionne Warwick op donderdag 27 september 2018 in Kursaal Oostende. “Na het Franse icoon Patricia Kaas, halen we met Dionne Warwick opnieuw een wereldartieste naar Oostende. Het Kursaal is de perfecte concertzaal om de Soul én vooral de hits van Dionne Warwick, perfect tot hun recht te laten komen. Dit is een avond voor echte muziekliefhebbers, die houden van Soul en zijn varianten”, zegt de West-Vlaamse organisator Sofie Vandenbroucke van Concertevents.be

Tickets voor Dionne Warwick op donderdag 27 september 2018 in Kursaal Oostende, bestel je nu op www.ticketmaster.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today