14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Guga Baul: “Ik weiger om me te laten opslokken”

Foto: Play4

Dat Guga Baul van quizzen houdt, dat is nu wel duidelijk. Hij zette een schitterende prestatie neer in ‘De Slimste Mens’ en gaat ook regelmatig quizzen met vrienden.

Dat de man zich niet te goed voelt om in een parochiezaaltje te gaan quizzen, dat siert hem. Heel wat andere bekende Vlamingen zouden er ongetwijfeld hun neus voor optrekken.

“Ik weiger om me door dat wereldje te laten opslokken. Ik voel het ook wanneer ik te veel met alleen maar showbizz bezig ben geweest. Dan vraag ik mezelf wat me gelukkig maakt, en wat de fond is van wie ik ben. De antwoorden zijn altijd dezelfde. Iets met m’n gezin doen. Sporten. M’n maten bellen. Niet: de feestjes afschuimen”, zegt hij in Humo.

Guga is behoorlijk competitief, dat geeft hij zelf toe. Maar net dat kwam toch van pas in een quiz als ‘De Slimste Mens’.

“Maar ik was bang dat ik té gulzig zou zijn. In mijn tweede aflevering zag je dat, vind ik: ik was te ernstig, te verbeten. Terwijl je ook zoals Jeroen Leenders feestelijk de schouders kunt ophalen: ‘Ik weet iets niet? Perfect, want het maakt niks uit.’ Ik voelde zelfs iets van jaloezie, want zo chill zou ik ook wel in het leven willen staan. Maar toch: het zou niet bij me passen. Ik zou zelfs kwaad worden op mezelf. Want ik vind het prima om op m’n waarde geklopt te worden, maar ik zou het wél erg vinden om te verliezen door m’n eigen laksheid.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today