5 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
5 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Gunther Levi: “Dat kruipt niet in je koude kleren”

De cultuursector is sinds enkele maanden terug van start kunnen gaan en heel wat artiesten hebben deze zomer heel wat optredens mogen doen op grote en kleine festivals. Ook De Romeo’s stonden deze zomer alweer een aantal keren op een podium. Hoewel de groep soms tot drie optredens per dag deed, zijn de drie Romeo’s nu al heel blij dat ze mogen en kunnen optreden.

“Er zijn al weekends geweest waar ik met De Romeo’s twee of drie keer ben moeten uitrukken om op te treden. En om eerlijk te zijn moet ik toch weer wennen aan het oude ritme, en dan vooral het nachtleven. Soms moet ik immers pas thuis vertrekken om te gaan werken als iemand anders z’n dag er al bijna opzit. In verleden traden we soms zeven keer op in één weekend. Uiteraard kruipt dat niet in je koude kleren”, vertelt Gunther. Voor hem is het weer een hele klus om te wennen aan het nieuwe ritme dat terug zijn leven beheerst. Maar hij zorgt goed voor zichzelf en probeert mentaal en fysiek fit te blijven. Dit doet Gunther door geregeld te gaan tennissen. “Maar acteren in ‘Familie’ en zingen is qua intensieve lichaamsbeweging ook niet te onderschatten, hoor”

Ook Otis en Bo, de kinderen van Gunther, houden de zanger jong. “Dankzij mijn kinderen weet ik ook tegenwoordig wat ‘epic’ en ‘shinen’ betekent”, lacht Gunther. Otis en Bo zijn ondertussen 8 en 6 en ook Gunthers zoon uit een vorige relatie, Tommie, is al 18. “Je knippert een paar keer met je ogen en er is alweer een jaar voorbij. En hoe ouder je kinderen worden, hoe ouder je ook zelf wordt, logischerwijs.” Dankzij #LikeMe komt Gunther veel in aanraking met jonge fans. “Vroeger waren het mensen van tien tot honderd die me aanspraken in de supermarkt. Dankzij #LikeMe zijn daar ook veel kleine kinderen bijgekomen. Het is fijn dat jong Vlaanderen dankzij Ketnet de meezingers van vroeger ontdekt. Ja, het is fantastisch om kleuters te zien meezingen met ‘Gelukkig zijn’ van Ann Christy of ‘Laat ons een bloem’ van Louis Neefs.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today