19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024

Guy Neve loopt de muren op… en zingt dat ook uit!

Guy Neve
© P.S.C. Consulting BvbA

Nadat Guy Neve even een zijsprongetje maakte en samen met Lia Linda in de voetsporen van Nancy en Frank Sinatra trad met de duetsingle ‘Toen ik je tegenkwam’, grijpt de Limburgse ‘gentleman crooner’ nu terug naar repertoire van zijn succesvolle nieuwe album ‘Memories’. ‘Ik loop de muren op’ is een swingende Nederlandstalige versie van de al minstens even swingende originele classic ‘It’s Not Unusual’.

‘It’s Not Unusual’ betekende in 1965 de grote doorbraak voor Tom Jones, die er een nummer 1-hit mee scoorde in de UK en ook in de US de top 10 bereikte. Het is natuurlijk altijd een risico om zo’n hit onder handen te nemen en er, zoals Guy altijd doet, je eigen sausje overheen te gieten, want iedereen kent het origineel en heeft dan ook een mening klaar over de nieuwe versie. Niet verwonderlijk dus dat Guy Neve in afwachting van de release van deze single, thuis soms letterlijk de muren opliep van spanning.

“Mijn album ‘Memories’ is al even uit, dus de mensen die het al in huis haalden en/of naar mijn optredens komen, hebben ‘Ik loop de muren op’ al kunnen ontdekken. Door het nu als single uit te brengen, lanceer ik het een beetje de wijde wereld in voor vriend en, spreekwoordelijk dan, vijand. Dat zorgt toch altijd weer voor wat extra spanning bij mij en ja, dan loop ik soms echt de muren op thuis (lacht). Ik probeer altijd een eigen interpretatie en gevoel te geven aan een nummer. Met ‘Ik loop de muren op’ heb ik dus niet getracht Tom Jones te imiteren, maar een Guy Neve-versie te maken van zijn hitsingle. Ach, we zullen wel zien en horen wat het brede publiek ervan vindt. Ik ben er alleszins heel blij mee en aan de reacties tijdens mijn optredens te zien, kunnen ook veel mensen het wel smaken. Dat geeft de burger alleszins moed!”, besluit Guy Neve met de glimlach.

‘Ik loop de muren op’, de nieuwe single van Guy Neve, is verkrijgbaar op iTunes en te beluisteren op Spotify!

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today