24 °C Antwerpen, BE
maandag 19 juli 2021
24 °C Antwerpen, BE
maandag 19 juli 2021

Halloween in de keuken van Sandra Bekkari

Open Keuken
© Medialaan/VTM

Ook tijdens de herfstvakantie blijft de keuken van Sandra geopend. De week wordt dubbel zo plezant, want Sandra krijgt hulp achter het fornuis van Ruth Beeckmans. Samen maken ze ‘funny cupcakes’ ten voordele van Rode Neuzen Dag en serveren ze speelse gerechten voor Halloween. Lekker, gezond én griezelig.

Op maandag wagen de dames zich aan de Funny Cupcake Challenge voor Rode Neuzen Dag. Ruth sprak samen met Matteo Simoni en Olga Leyers de cupcakes-spotjes van VTM KIDS in.  “In bakken ben ik minder goed, dus daarvoor vertrouw ik op jou, Sandra”, lacht Ruth. Ze maken een gezonde variant met appelmoes en havermout. De gebakjes krijgen een rode neus met zelfgemaakte bessenconfituur.

Op de vooravond van Halloween, op dinsdag 30 oktober, geven Ruth en Sandra kookinspiratie voor het leukste griezelfeest van het jaar. Sandra en Ruth maken ‘spinnekessoep’, tomatensoep met gehaktballetjes, die pootjes van spaghettislierten krijgen. Als zoete afsluiter knutselen Ruth en Sandra  griezelappeltjes. “Super leuk om met de kinderen te maken”, volgens Sandra.

Op woensdagavond daagt Ruth Sandra uit om haar favoriete comfortfood in een gezond jasje te steken: spaghetti en bitterballen. Challenge accepted! Sandra gebruikt pompoen als hoofdingrediënt en maakt spaghettipompoen en pompoenbitterballen. “Bijna een echte, authentieke bitterbal”, juicht Ruth.

Op donderdag 1 november vinden Sandra en Ruth hun eigen gezonde zalmburger met guacamole uit en verzamelen ze hun krachten met een superman smoothie, boordevol vitaminen.

Vrijdagavond toont Sandra Ruth dat salades ook in de herfst kunnen smaken en serveert ze een salade met eendenfilet en croutons. Daarna klinken de dames op een fijne week met een bloederige cocktail in Halloweenthema: een bloody mojito.

Open Keuken, van maandag tot en met vrijdag om 18u bij VTM.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today