19 °C Antwerpen, BE
zondag 7 augustus 2022
19 °C Antwerpen, BE
zondag 7 augustus 2022

Harry en Jerina aangeslagen na haatreacties: “ik heb het er heel moeilijk mee”

Harry en Jerina - Huis Gemaakt
Foto: DPG Media

Vlaanderen sloot Harry en Jerina uit Huis Gemaakt in de armen tijdens het programma, maar nadien ontdekte het koppel de keerzijde van de roem. Toen ze besloten het geld van een inzamelactie niet te gebruiken voor hun huis uit het VTM-programma maar wel voor een ander ‘droomhuis’, kregen ze het zwaar te verduren…

“We kregen het verwijt opportunisten te zijn. Ik heb het er nog altijd heel moeilijk mee, want zo zijn we helemaal niet”, vertelt een aangeslagen Jerina in Het Laatste Nieuws. En de haatreacties namen extreme vormen aan…

“Zo stuurde iemand via Messenger het volgende bericht: ‘Schaam u, low-lifer. Knip uw haar en zoek een job, stukske narcist. Geef het geld aan wie het echt nodig heeft’. Ik keek er echt van op, hoe de haatberichten extreme proporties aannamen”, geeft Harry toe in het dagblad.

Het koppel komt ook terug op de ware reden waarom ze uiteindelijk besloten het huis op het Volksplein niet te kopen. De prijs voor het huis dat ze renoveerden was volgens Harry en Jerina gewoon te hoog voor een huis met twee slaapkamers. Daarom zochten ze én vonden ze elders hun droomhuis.

Ondanks de haatreacties blijven Harry en Jerina hun donateurs enorm dankbaar: “We zijn onze donateurs nóg dankbaarder, want nu hebben we echt het gevoel dat we bewust en op de beste manier met hun geld omgaan”, onthult Jerina in Het Laatste Nieuws.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today