27 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022
27 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022

Harry uit Huis Gemaakt kraakt onder pesterijen: “ik werd opgenomen in de psychiatrie”

Harry en Jerina uit Huis Gemaakt
Foto: DPG Media

Harry en Jerina leerden we kennen dankzij hun gesmaakte deelname aan Huis Gemaakt, maar in Humo praat het koppel ook openhartig over hun relatie. “Vooral voor mij een gevoelig onderwerp”, waarschuwt Harry Descamps al meteen…

Harry was 17 toen hij een relatie begon met de toen 21-jarige Jerina. “Op die leeftijd geen klein verschil. Bovendien had ik een enorm minderwaardigheidscomplex”, geeft Harry toe. “Ik voelde mij geen gelijke. En als ik eerlijk ben: nog altijd niet. Een minderwaardigheidscomplex gaat niet zomaar weg”, vertelt Harry in Humo.

Die complexen werden in de hand gewerkt door jarenlange pesterijen op school waar Harry het altijd moeilijk had door een vorm van autisme.

“Ik werd zwaar gepest en haalde altijd slechte punten. Door die samenloop van omstandigheden begon ik, in de periode dat wij nét samen waren, stevige panieken angstaanvallen te krijgen. Tot in het extreme: mijn neus bloedde, ik huilde en sloeg dingen kapot.” Het ging van kwaad naar erger, onthult Harry in Humo.

“Ik ging van de ene psychiater naar de andere, en ben uiteindelijk een tijdje opgenomen geweest in de psychiatrie. Dat mag je opschrijven: ik schaam mij daar niet écht over. Maar toch”, legt Harry Descamps zijn hart bloot in Humo.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today