22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Helmut Lotti: “Dat was de eerste keer dat hij een compliment gaf” 

Foto: Gwenny Eeckels

Deze zomer was er eentje om nooit meer te vergeten en zeker voor Helmut Lotti. Hij mocht deze zomer optreden op Graspop, een hardrockfestival. En daar werd hij goed onthaald door alle metalfans. 

“Metalfans zijn keilieve, tolerante en warmhartige mensen. Ze hebben vaak een enorme brede muziekkennis en kunnen ook andere genres smaken. Je kan met hen leuke gesprekken over muziek voeren. Ze kunnen kwaliteit van minder goeie zaken onderscheiden”, zegt Helmut in Story. 

Wie Helmut en zijn muziek een beetje kent, zou Metalmuziek niet meteen aan de zanger linken. Maar het is nooit te laat om een zijsprong te maken. 

“De fans die geregeld naar mijn concerten zijn komen kijken, zullen al getuige geweest zijn van mijn liefde voor rock, of ik nu liedjes van Elvis zong of van Meat Loaf. Ik maakte als jonge tiener al kennis met hardrock door mijn broer Johan.” 

Helmut zong altijd luidkeels mee met de muziek die zijn broer draaide en zo begon zijn vader te beseffen dat Helmut kon zingen. “Toen mijn vader me hoorde, stond hij aan de grond genageld. Het was ook de eerste keer dat hij mij een compliment gaf over mijn zang.” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today