13 °C Antwerpen, BE
maandag 5 oktober 2020
13 °C Antwerpen, BE
maandag 5 oktober 2020

Helmut Lotti emotioneel: “ik heb mijn vader niet meer gezien voor hij stierf”

Foto: Photo News

Helmut Lotti praat in Dag Allemaal voor het eerst over het overlijden van zijn vader. Luc Lotigiers was amper 73 jaar toen hij in augustus overleed.

“Tijdens zijn laatste momenten had hij koorts en ademde hij zwaar. Maar vreemd genoeg testte hij twee keer negatief op Covid-19. Toch denk ik dat hij onrechtstreeks door corona is overleden,” vertelt Helmut Lotti in Dag Allemaal.

Luc Lotigiers was al een tijdje op de sukkel met de gezondheid en verbleef in een verzorgingstehuis. Door de lockdown kon zijn echtgenote (actrice Nel Rosiers) niet meer persoonlijk voor haar man zorgen en de algemene aanpak van het verzorgingstehuis deed Helmuts vader achteruitgaan.

“Toen ik hem na twee maanden terugzag, deed hij zijn ogen niet meer open, alsof hij sliep. Af en toe trok hij met zijn mond, alsof hij pijn had,” vertelt Helmut emotioneel. “Na dat ene bezoekje dacht ik: dit heeft geen zin, ik kom wel eens terug als het weer beter gaat. Hij had er niets aan – hij werd er alleen maar moe van,” aldus de zanger.

Maar daarna werden de maatregelen opnieuw verstrengd en mocht enkel nog zijn echtgenote langskomen. “En dus heb ik mijn vader niet meer gezien voor hij stierf,” vertelt Helmut Lotti in Dag Allemaal. “Maar ergens heb ik er vrede mee, want hij was niet meer bij bewustzijn,” aldus de zanger.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today