21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Helmut Lotti: “Hij heeft 25 jaar lang mijn leven geregeld”

Foto: Peter De Smedt

Helmut Lotti staat al ongelofelijk lang op de planken dat we bijna de tel zijn kwijt geraakt. 25 jaar lang werkte hij samen met zijn manager Piet Roelen. Hij beschermt de zanger tegen zichzelf wanneer dat nodig zou zijn.

“Hij regelde 25 jaar lang zowat heel mijn leven. Tot het me in 2010 te veel werd. Ik moest uitbreken en van de vrijheid proeven. Ik had in heel mijn carrière nooit iets autonoom gedaan. Het was de hoogste tijd dat ik zelf het roer in handen nam. En ik moet eerlijk bekennen dat ik daar maar half in geslaagd ben”, zegt Helmut in Dag Allemaal.

De zanger heeft de afgelopen jaren niet altijd zijn goesting kunnen doen en heeft zich vaak laten beïnvloeden. Zo had hij voor zijn Nederlandstalige cd ‘Mijn Hart & Mijn Lijf’ meer naar andere mensen moeten luisteren en minder vaak naar de mensen waar hij nu naar heeft geluisterd.

“Door mijn autisme heb ik de neiging om me te laten leiden. Ik heb graag’n duidelijk, afgebakend kader, maar ik vind het ook leuk om de wereld daarbuiten te verkennen. Ik was altijd nummer één en ik heb die plaats verloren. Dat was effe zuur, vooral omdat ik dubbel op mijn bek ging.”

Na ‘Mijn Hart & Mijn Lijf’ volgde ‘Faith, Hope & Love’, maar die had niet het succes wat Helmut had gehoopt. “Ik was ervan overtuigd: ‘Dit is wat de mensen van mij willen’, maar het lukte niet. ‘Heel confronterend.’”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today