35 °C Antwerpen, BE
zaterdag 8 augustus 2020
35 °C Antwerpen, BE
zaterdag 8 augustus 2020

Helmut Lotti keert met nieuwe single terug naar de roots

Helmut Lotti
© CNR Music/Piet Roelen Entertainment

Met zijn nieuwe single ‘My Girl’, een bewerkte coversong van The Temptations-hit uit 1965, keert Helmut Lotti terug naar zijn roots.  Voor het nummer werkte hij voor het eerst sinds lang opnieuw samen met een symfonisch orkest. 

Lotti stelde zijn nieuwe single gisteren voor op Radio 2.  Het gaat om ‘My Girl’, een nummer dat destijds al door The Temptations de onsterfelijkheid werd ingezongen, maar nu door Helmut symfonisch werd bewerkt.  “Het was tien jaar geleden dat ik nog met het orkest samenwerkte”, zegt Lotti. “Ik kies nu weer voor een nieuwe stijl, maar tegelijk is het een terugkeer naar mijn roots.”

Hiervoor werkte Lotti opnieuw samen met The Golden Symphonic Orchestra, dat ook meewerkt aan nummers voor Helmuts nieuwe album dat in september verschijnt. Op de plaat zullen naast covers ook drie eigen nummers staan.

En Helmut Lotti ziet het groots.  Er komt ook een tournee die hem naar Oostenrijk, Duitsland en Zwitsterland brengt. Ook in eigen land staan er concerten gepland.  In een later stadium zijn er ook plannen om door Scandinavië en Zuid-Afrika te touren.

‘My Girl’, de nieuwe single van Helmut Lotti, is vanaf nu beschikbaar op iTunes en Apple Music.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today