25 °C Antwerpen, BE
dinsdag 11 augustus 2020
25 °C Antwerpen, BE
dinsdag 11 augustus 2020

Herbert Bruynseels opnieuw in Familie

Herbert Bruynseels
© Medialaan/VTM

Acteur en presentator Herbert Bruynseels is vanaf vanavond te zien als gerechtspsychiater Karl Dekens in Familie.   

Bruynseels zette vorig jaar een punt achter zijn presentatiewerk. De afgelopen jaren was hij ondermeer te horen op Joe en Qmusic. Hij ruilde die carrière in voor een job in de reissector. Tijdens één van die reizen kreeg hij een telefoontje van de makers van Familie: of hij zin had in een gastrol? 

Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, moest Herbert niet lang nadenken en zei hij ‘ja’ op het aanbod.  Vanavond kunnen de kijkers van Familie hem voor het eerst aan het werk zien als gerechtspsychiater Karl Dekens.  Bruynseels verduidelijkt wel dat het gaat om een gastrol: “Maar hé, geen probleem voor mij, hoor”, zegt hij. “Want ook al is mijn rol misschien tijdelijk, hij is erg cruciaal. Mijn personage moet nagaan in hoeverre Veronique toerekeningsvatbaar is. Op die manier moet ik proberen het mysterie rond Amélie op te lossen. Karl Dekens is een rol met veel vlees aan, en mijn passage zal van alles in gang steken.”

Stiekem hoopt Herbert wel dat zijn rol nog een staartje krijgt. “Het was al van 2012 geleden dat ik nog eens voor de camera had gestaan. Dat was trouwens ook voor ‘Familie’. Deze keer zal ik veel duidelijker een spoor nalaten. Het is nog niet helemaal duidelijk of mijn personage na zijn passage in de gevangenis nog zal terugkeren. Ik zou dat wel willen, want dit smaakt echt naar meer.”

‘Familie’, elke weekdag om 20u op VTM.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today