16 °C Antwerpen, BE
zondag 20 september 2020
16 °C Antwerpen, BE
zondag 20 september 2020

Herman Verbruggen over toekomst FC De Kampioenen

Herman Verbruggen
@VRT

Kan FC De Kampioenen nog doorgaan zonder Johny Voners? Marijn Devalck liet er in Dag Allemaal geen twijfel over bestaan. Geen nieuw seizoen en geen nieuwe film om 30 jaar FC De Kampioenen te vieren, aldus ‘Boma’. Hoe denkt de rest van de cast erover?

Herman Verbruggen was de man die de VRT ervan overtuigde acht nieuwe afleveringen te draaien naar aanleiding van de dertigste verjaardag. “Kijk, ’t zal heel simpel zijn: ofwel zeggen we samen ‘ja’ tegen een toekomst voor de Kampioenen, ofwel zeggen we samen ‘nee’,” klinkt het bij ‘Marckse’.

Maar de acteur voegt er meteen aan toe dat die beslissing pas kan vallen wanneer de hechte vriendengroep eens fysiek bij elkaar kan komen. “Via een online vergadering gaat dat niet, dit ligt te emotioneel”, aldus Verbruggen.

Herman Verbruggen kan argumenten bedenken om door te gaan, maar heeft ook begrip voor de acteurs die vinden dat er best een streep onder de Kampioenen getrokken kan worden. Maar Johny Voners heeft alleszins nooit gezegd dat het zonder hem móet stoppen, aldus Herman Verbruggen. “Zoals geen van ons dat zou zeggen, denk ik.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today