14 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 maart 2023
14 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 maart 2023

Hugo blikt terug: “daar is Nicole besmet geraakt”

Nicole en Hugo
Foto: PhotoNews

Nicole en Hugo blijven voor altijd verbonden aan het Eurovisiesongfestival. Vijftig jaar geleden dat het iconische duo immers moeten meedingen naar het hoogste goed met ‘Goeiemorgen, morgen’, maar daar stak geelzucht een stokje voor…

“Tot verrassing van velen wonnen we de nationale preselectie, voor de gedoodverfde favoriet Dag vreemde man van Ann Christy en Verloren hart, verloren droom van Johnny White”, blikt Hugo Sigal terug in Story.

“We waren in de wolken! Naast een sterk nummer hadden we ook veel aandacht besteed aan onze act. Met ons dansje waren we zelfs pioniers, want tot dan was het Songfestival een vrij statische bedoening.”

Hugo is er nog steeds van overtuigd dat ze in Dublin een goed resultaat geboekt zouden hebben… Maar het mocht niet zijn. Nicole werd geveld door geelzucht.

“De vrijdag voor ons vertrek naar Ierland hadden we een promoclip voor ons nummer opgenomen op een veerboot in Oostende. Daar is Nicole besmet geraakt met geelzucht”, zucht Hugo.

Even werd eraan gedacht om Hugo al te laten vertrekken en Nicole achterna te laten komen. “Maar haar professor in Leuven reageerde heel laconiek. ‘Dan neem je best een doodskist mee’, klonk het. Toen wisten we dat we onze deelname konden vergeten”, blikt Hugo terug in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today