14 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024
14 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024

Hugo Sigal: “Ik voel me nog altijd zo schuldig”

Foto: Fonny Gijsels

Het is ondertussen een half jaar geleden dat Nicole Josy van de trap viel en kwam te overlijden. Normaal gaat zij altijd als eerste naar boven gevolgd door Hugo. En nu was het voor één keer anders.

“Ik voel me nog altijd schuldig. Was het anders gelopen als ik toch had aangedrongen dat zij als eerste naar boven ging? Ik heb met verschillende dokters gepraat, volgens sommige moet ze iets gekregen hebben, een beroerte of een hartaderbreuk. Omdat ze blijkbaar niet in een reflex een beschermende beweging heeft gemaakt toen ze viel”, blikt Hugo terug in Dag Allemaal.

Hugo mist Nicole heel erg en het is een pijn die nooit zal weggaan. Maar toch is hij ook opgelucht dat zij als eerste is gegaan.

“Mocht het andersom geweest zijn en zij zou alleen achterbleven zijn: ze zou enorm gesukkeld hebben. Ze was al erg aan het afglijden, het ging almaar slechter. Ze had ook nog goede dagen hoor, maar die Alzheimer… dat is toch niet goed, hé”

Wanneer iemand komt te overlijden, komt er helaas ook veel rompslomp bij kijken. En dat zou te moeilijk zijn geweest voor Nicole. “Zij wist soms niet meer waar de rekeninguittreksels lagen… Nee, het is beter dat het omgekeerd is gegaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today