18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
18 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

Jaap Reesema: “Nu is het genoeg geweest”

Foto: VTM

Jaap Reesema heeft er niet altijd uitgezien zoals we hem nu kennen in Vlaanderen. Ooit was hij 35 kilo zwaarder dan hij nu is.

“Mijn moeder heeft Moluks en Italiaans bloed door de aderen stromen en is bijzonder slank. Ik stelde me vaak voor dat ze dacht: ‘Wat zit ik hier toch met zo’n dik kind’. Ik had al van alles geprobeerd, maar niks had gewerkt. Tot ik op een dag besloot om er echt iets aan te doen”, begint Jaap zijn verhaal in Goesting.

Jaap zong op dat moment bij de ‘Hermes House Band’ en moest daar een gouden pak aantrekken dat ze speciaal voor hem op maat hadden laten maken. Dat vond hij een verschrikkelijk gedoe.

“Toen dacht ik: ‘Nu is het genoeg geweest’. Ik heb het helemaal in mijn eentje aangepakt: geen koolhydraten meer, geen toetjes, drie keer per week op de crosstrainer en ik stond me één keer per week toe om alcohol te drinken. Ik heb er mijn tijd voor genomen en het lukte. Maar het zal altijd een gevecht blijven.”

Jaap is ondertussen 38 en zijn leven lijkt op wieltjes te lopen. “ Alles waar ik hard aan gewerkt heb, is de afgelopen drie jaar op zijn plek gevallen. Daardoor kan ik nu denken: ‘Jeetje, wat lekker.” Mijn bedrijf zit in een goeie flow, ik kan muziek maken, mijn carrière loopt in België, de kinderen doen het goed… alles is top, alles is lekker. Eigenlijk is het soms allemaal een beetje te mooi om waar te zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today