7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 3 maart 2024

Jacky Lafon brengt eigen biertje ‘Zatte Rita’ op de markt

Jacky Lafon
© Christof Desmedt

Jacky Lafon zal voor altijd verbonden blijven met ‘Zatte Rita’, haar personage in de VTM-reeks ‘Familie.  De actrice heeft nu een eigen biertje op de markt dat werd vernoemd naar haar personage in de reeks. 

De plannen om ‘Zatte Rita’ uit te brengen dateren van vorig jaar.  Jacky en een brouwerij uit Herzele werden bereid gevonden om hun schouders onder het project te zetten. Toen Jacky na haar reeks zomershows liet weten dat ze in schoonheid wilde eindigen en er dus geen nieuwe shows in Blankenberge meer zouden komen, werd het idee opgeborgen.

Toen het nieuws bekend raakte dat Jacky’s shows in 2018 niet meer te zien zouden zijn in Blankenberge, kwam een golf van verontwaardiging op gang.  Ook de directe van het Kusttheater polste van haar kant bij Jacky of ze er toch geen jaar meer wilde bij doen.  Ze konden Jacky overhalen en dus werd ook het idee om ‘Zatte Rita’ uit te brengen, van onder het stof gehaald.

Afgelopen week werd ‘Zatte Rita’ voorgesteld bij brouwerij Van Den Bossche in Herzele.  Het is een blond en bruin bier geworden De blonde ‘Zatte Rita’ is een fruitig, lichtzoet en zacht bitter bier. Het is een bleekgeel bier van 6,5% abv dat hergist op fles 33 cl. De bruine ‘Zatte Rita’ is intens van smaak en bevat toetsen van karamel en chocolade. Het is donkerbruin onder een stabiele kraag beige schuim. Dit bier is eveneens een hogegistingsbier van 6,5% abv dat hergist op fles.

Vanaf deze week is ‘Zatte Rita’ verkrijgbaar via de bierhandelaars in Vlaanderen. Wie het wenst, kan zich ook een exclusief glas aanschaffen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today