15 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Jacky Lafon: “De grond zakt weg onder je voeten”

Foto: DPG Media

Op Streamz kan je nu al kijken naar het tweede seizoen van ‘F*ck You Very, Very, Much’. Daarin speelt Frances Lefebure de rol van An. An wordt in de reeks geconfronteerd met dé vreselijke ziekte. ‘F*ck You, Very, Very, Much’ laat dat natuurlijk niet zomaar voorbijgaan zonder dat er om wordt gelachen.

En dat stoort heel wat mensen. De vreselijke ziekte is namelijk niet om mee te lachen vinden veel mensen. Dat vindt ook Jacky Lafon. En zij weet waarover ze spreekt.

“Ik kan je verzekeren, wanneer je de diagnose k*nker krijgt, de grond zakt weg onder je voeten. Ik wilde het zelfs niet geloven toen ik zelf het nieuws kreeg. Het kwam als een totale verrassing, maar géén plezante”, zegt Jacky in Tv Familie.

Dat daar nu om wordt gelachen, vindt Jacky jammer. Zij vindt dat er genoeg andere zaken zijn waar er wel mee gelachen kan worden.

“De ziekte heeft een enorme impact op het lichaam. Heeft heeft ook invloed op je leven, ook psychisch. Laten we respectvol omgaan met de uitdagingen waarmee de patiënten worden geconfronteerd. Ik ben er sterker uitgekomen, maar niet iedereen beleeft een happy end.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today