18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024

Jacky Lafon openhartig over misbruik

Jacky Lafon
© Christof Desmedt

Jacky Lafon was zondag te gast in ‘De Rotonde’, het radioprogramma met Christel Van Dyck op Radio 2.  De goedlachse Jacky praatte er openhartig over het seksueel misbruik waaraan ze als jong meisje ten prooi viel.  

Jacky Lafon was elf jaar toen ze seksueel misbruikt werd door een nonkel.  “De zomers brachten wij altijd door bij familie. Waarom weet ik niet, maar ik ging altijd naar een tante en een nonkel”, zegt Jacky. “Die was toen directeur in een slachthuis in Anderlecht en nam mij op een dag mee. Er waren biggetjes geboren en die mocht ik gaan bekijken, zo was zijn uitleg. En daar is het gebeurd.”

Jacky vertelt dat ze alles gedaan heeft wat toen in haar macht lag om zich te verweren.  Ze verduidelijkte wel dat ze niet verkracht is geweest, maar “die man heeft dingen gedaan die totaal niet kunnen. Hij heeft hele stoute dingen gedaan met mij,” vertelde ze.  Ik wou mijn tante over het hele voorval vertellen, maar mijn oom zette me onder druk om dat niet te doen. “Als je iets zegt ga je héél zwaar gestraft worden”, dreigde mijn nonkel.

Tot op vandaag voelt Jacky de impact van het voorval.  Zo zegt ze enorm preuts te zijn geworden; vooral op seksueel vlak.  Daarom pleitte ze er gisteren voor dat iedereen in een soortgelijke situatie met zijn verhaal naar buiten moet komen.  Jacky heeft er intussen mee leren leven. “Ik heb dat een plaats kunnen geven, ja. Maar af en toe komt het nog allemaal terug.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today