13 °C Antwerpen, BE
maandag 28 september 2020
13 °C Antwerpen, BE
maandag 28 september 2020

Jake Reese openhartig over moeilijke periode: “toen werd het zelfs een obsessie”

Foto: Qmusic

Jake Reese scoort met ‘Kom Wat Dichterbij’ opnieuw een dikke zomerhit met Regi, maar in zijn jeugd verging het de sympathieke Nederlander minder goed…

De 15-jarige Jaap Reesema woog 112 kilo. “Het was de periode waarin mijn ouders uit elkaar zijn gegaan. Ik voelde me niet goed in mijn vel, en hield dan ook nog eens heel erg van eten en drinken… Op een gegeven moment werd het zelfs een obsessie,” geeft de zanger toe in Story.

Jake Reese kampte niet met gezondheidsproblemen, maar het zag er natuurlijk niet goed uit. Op een bepaald moment stond hij op het podium met zijn toenmalige band Hermes House Band en zweette hij zich kapot. “Daar en dan besloot ik om de strijd met de kilo’s aan te gaan,” herinnert Jake Reese zich levendig.

“Veel water drinken, kleinere porties eten en één keer per week alcohol drinken in plaats van elke dag.” Naast dat nieuwe voedingspatroon ging de Nederlander ook sporten. “Met wisselend succes, maar uiteindelijk was ik op een haar wel 35 kilo kwijt,” klinkt het trots bij Jake Reese.

“Het leven werd ineens een stuk leuker. Plots kreeg ik aandacht van meisjes, kon ik mooie kleren dragen, had ik meer energie en was ik relaxter in mijn hoofd,” aldus de zanger in Story. Toch zal hij zijn hele leven moeten strijden tegen de kilo’s.

“Bij alles wat ik in mijn mond steek, denk ik: is dit een verstandige keuze? Mijn streefdoel is tachtig kilo, maar daar zit dikwijls tot zeven kilo speling op,” vertelt Jake Reese in Story.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today