15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020
15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020

Jan Van Den Bosch is het niet eens met Roger De Vlaeminck

Jan Van Den Bosch
Foto: VTM

Jan Van Den Bosch – Jef in Familie – heeft op Twitter uitgehaald naar Roger De Vlaeminck.  Die liet zich in een interview ontvallen dat ‘mannen die elkaar kussen -zoals acteurs doen – veel erger is dan bloemenmeisjes in een wielerwedstrijd’.  Jan noemt de reactie homofoob. 

De bloemenmeisjes behoren zo stilaan tot het verleden. Naar aanleiding van de start van het wielervoorjaar polste het Radio 1-programma ‘De Wereld Vandaag’ bij wielrenner Iljo Keisse en wielerlegende Roger De Vlaeminck naar hun mening omtrent de afschaffing van ‘het bloemenmeisje’.

“Dat wordt een triestig podium”, stelde Keisse. “Ik vind het niet vrouwonvriendelijk of seksistisch dat een vrouw drie kussen geeft aan de winnaar van de wedstrijd.”

Roger De Vlaeminck trad hem bij en ging zelfs een stapje verder: “Iedere man kust toch graag een vrouw. Ik denk dat zij die willen dat het niet meer doorgaat, een beetje jaloers zijn. Ik vind het veel erger dat mannen elkaar kussen, zoals acteurs doen.”

Maar die uitspraak viel niet in goede aarde bij Familie-acteur Jan Van Den Bosch in het verkeerde keelgat. “Wat vind je daar dan juist erg aan Roger?”, fulmineerde hij op Twitter. “En waarom? #homofoob”

Sinds 2013 vertolkt Jan de rol van Zjef in de populaire VTM-soap ‘Familie’ en vormt hij in de reeks een koppel met Rudi, gespeeld door Werner Desmedt. De twee deinzen er niet voor terug om hun ‘setliefde’ met veel overtuiging neer te zetten. Naast de set is Van den Bosch al een hele tijd samen met zijn vriendin Fran. Samen hebben ze twee kinderen.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today