9 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 december 2021
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 december 2021

Jan Schepens understudy Peter Van De Velde in Daens

Studio 100

Studio 100 maakte donderdag bekend dat Jan Schepens, naast zijn rol als broer Pieter Daens, ook de understudy wordt van de titelrol in de gelijknamige musical. Eerder was al bekend dat Peter Van De Velde de hoofdrol in deze nieuwe 2.0-versie van de musical op zich zal nemen.
Jan Schepens heeft al heel wat producties op zijn palmares staan. Zo speelde hij de rol van het Beest in Disney’s Beauty and the Beast en had hij hoofdrollen in musicals als Mamma Mia, Evita, Rubens, Ben X, enz.

Om zich klaar te stomen voor hun rol in de musical Daens gingen hoofdrolspelers Peter Van De Velde en Jan Schepens donderdag op ontdekkingstocht door het historische centrum van Aalst. Ze wandelden er letterlijk in de voetsporen van priester Daens. Onder begeleiding van een deskundige gids kwamen ze tal van anekdotes en verhalen te weten uit het leven van Daens.

Daarnaast maakte Studio 100 donderdag ook het volledige ensemble bekend. Eerder waren de namen van de hoofdcast al vrijgegeven maar nu zijn daar ook de namen van het ensemble aan toe gevoegd. En ook in het ensemble werd de rode draad van talent doorgetrokken.

Gert Verhulst, bezieler: “Ik ben bijzonder tevreden dat we naast een geweldige hoofdcast nu ook over ijzersterke namen in het ensemble beschikken om verder invulling te geven aan het ontroerende en meeslepende verhaal van Daens.”

Ensemble Daens:
Annelies Boel Borgerhout
Pieter Casteleyn Laarne
Charline Catrysse Zandbergen
Martijn Claes Neerpelt
Steven Colombeen Gent
Christophe Degelin Gent
Nordin De Moor Antwerpen
Ellen Dilles Willebroek
Joris De Beul Dendermonde
Line Ellegiers Gent
Jozefien Grossen Tienen
Pauline Joris Mortsel
Dorian Liveyns Antwerpen
Liesbeth Roose Gent
Tim Saey Merelbeke (Beernem afkomstig)
Chris Schep Tilburg (NL)
Wout Sels Turnhout
Laura Seys Antwerpen
Jurgen Stein Deurne
Tim Stuart Londen
Sven Tummeleer Hoboken
Liv Van Aelst Zwijndrecht
Wim Van den Driessche Lier
Dirk Van Vaerenbergh Gent (Aalst afkomstig)
Hilde Van Wesepoel Zele
Maja Van Honsté Borgerhout

Verhaal
De musical Daens is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse.
Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd. Die man is priester Adolf Daens.

Daens zal vanaf 22 februari 2020 afwisselend met spektakel-musical 40-45 te zien zijn in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Tickets & info via www.daens.be

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today