4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 5 december 2023

Jan Van den Bosch: “We hebben dat heel mooi gedaan”

Foto: DPG Media

Al reeds tien jaar lang speelt Jan Van den Bosch de rol van Zjef in ‘Familie’. De jaren zijn voorbij gevlogen voor Jan en als het van hem afhangt gaat hij nog eventjes door.

“Ik kan er nog elke dag mijn creatieve ei in kwijt. Het is een fantastisch personage om te spelen. Zjef zorgt altijd voor de komische noot, maar zelf probeer ik heel hard de juiste balans te vinden zodat hij geen bordkartonnen stripfiguur wordt”, zegt Jan in Dag Allemaal.

Maar het is niet altijd humor ten top bij het personage Zjef. Zo werd hij onlangs geconfronteerd met een verhaallijn rond teelbalkanker.

“Ik vind dat we dat heel mooi gedaan hebben. Het was niet zomaar een kankerverhaal, we toonden hoe Rudi (Werner De Smedt) het moeilijk had, dat Zjef hem moest troosten in plaats van omgekeerd.”

Een pittige verhaallijn dus voor Jan Van den Bosch. Maar gelukkig betekende deze verhaallijn niet het einde van zijn personage. “Zjef komt erdoor, voorlopig althans. Maar hij kan natuurlijk altijd hervallen, als soapacteur weet je dat het eindig is. Maar ik lig daar niet wakker van.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today