18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024

Janine Bischops: “Ik voelde me daar heel onwennig bij”

Foto: DPG Media

Trouwe kijkers van ‘#LikeMe’ hebben het zeker al opgemerkt dat het personage Tintin, gespeeld door Janine Bischops, de laatste tijd een erg verwarde indruk nalaat. Tintin, die de partner van directeur Wolfs is, gespeeld door Hugo Sigal, lijdt aan alzheimer. Iets waar de echte partner van Hugo, Nicole Josy, ook aan leed.

Realiteit en fictie werden dus heel eventjes één geheel en dat was niet altijd makkelijk voor Hugo. Maar ook niet voor Janine, want zij was de beste vriendin van Nicole & Hugo.

“Die opnamen waren heel moeilijk. En niet alleen voor Hugo, ook voor mij. Colleke was er altijd bij op de set, hé. Ze zat soms recht tegenover mij terwijl Hugo en ik aan het acteren waren. Ik ben wel een actrice en ik speel mijn tekst wel, maar om haar de hele tijd in mijn ooghoek te zien zitten, voelde een beetje vreemd”, geeft Janine toe in Dag Allemaal.

De regisseur had heel snel door dat niet alle acteurs zich daarbij op hun gemak voelden en die nam Nicole mee naar een andere plaats waar de acteurs niet met de aanwezigheid van Nicole werden geconfronteerd.

“Zij wou Hugo natuurlijk altijd zien, maar ik voelde me daar heel onwennig bij. Al weet ik niet of ze besefte wat wij aan het spelen waren. Ik denk eerlijk gezegd van niet. Het is zo erg wat er gebeurd is. Wij waren al vijftig jaar vrienden en ik heb haar de laatste maanden van haar leven zo achteruit zien gaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today