12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Janine Bischops: ‘zo wil ik sterven’

Janine Bischops: ‘zo wil ik sterven’

Foto: VTM

Wanneer je tachtig wordt dan denk je al eens na over je oude dag en hoe die nog verder gaat verlopen. Een feit waar ook actrice Janine Bischops mee wordt geconfronteerd. De Familie-actrice denkt nog lang niet aan stoppen met acteren, al beseft ze wel dat die dag er ooit komt.

“Mijn oude dag is al een aardig stuk bezig en tot hier toe valt hij mee. Ik heb tegen mijn dochters gezegd: ‘Als ge merkt dat ik begin te dementeren, moet ge het zeggen.’ Ik zou dat verschrikkelijk vinden: je eigen kinderen niet meer herkennen. Dat idee alleen al, ik heb daar al voor gehuild”, zegt de voormalige Thuis-actrice in Het Laatste Nieuws.

Als dat de actrice op een dag overkomt, dan weet ze wat haar te doen staat. “Dan pleeg ik euthanasie. Mijn dochters weten dat, ik heb er ook al over gesproken met mijn huisdokter. Ik wil al lachend sterven. Met muziek erbij. Een paar glazen drinken – misschien lichtjes zat zijn, zou dat mogen? – en dan een spuitje krijgen. Geen cava. Maar goeie champagne. Zou dat geen mooi einde zijn?”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today