14 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 maart 2023
14 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 maart 2023

Jelle Cleymans kreeg de liefde van het wielrennen van zijn vader: “het kan op alle momenten gebeuren”

Foto: VTM

Momenteel tourt Jelle Cleymans Vlaanderen rond met zijn voorstelling ‘Knechten van de Koers’. Dat doet hij niet alleen, maar wel in het gezelschap van Christophe Vandegoor en Joost Van Hyfte. Daarin proberen Christophe en Jelle uit te leggen aan Joost wat de koers voor hen nu zo speciaal maakt.

Jelle is al van kleinsaf aan gebeten door de microbe voor het wielrennen. Hoewel hij als kleine jongen eerst begon met voetballen, gaf zijn vader hem al heel snel de liefde voor de koers mee. Mijn pa is grootgebracht op café en daar werd in grote getale naar de koers op tv gekeken. Dat fascineerde me. Het mooie van de koers is dat ‘het’ op alle momenten kan gebeuren”, vertelt een enthousiaste Jelle in Primo.

Jelle kan uren verder praten over hoe geweldig hij de koers wel niet vindt. En er moet hem al een halt worden toegeroepen opdat hij zou stoppen met vertellen. Voor Cleymans is het duidelijk, er gaat niks boven een goede wielerwedstrijd, waarbij de beste de finish haalt. “Neem zo’n koers als Parijs-Roubaix, dat is de eerlijkste koers ter wereld. De sterkste wint altijd. Altijd! Dat is gewoon een uitputtingsslag en op het einde wint de beste.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today