13 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Jérémie Makiese spreekt ambities uit voor Songfestival: “ik wil winnen”

Jérémie Makiese spreekt ambities uit voor Songfestival: “ik wil winnen”

Foto: RTBF

Zijn ploegmakkers bij Excelsior Virton, een voetbalploeg uit 1B, zullen wellicht niet verwacht hebben dat hun doelman ook muzikale ambities koesterde. Jérémie Makiese trok zijn stoute schoenen aan en nam deel aan de Franstalige editie van ‘The Voice’, waar hij in de finale tot winnaar uitgeroepen werd. Dit najaar neemt hij voor België deel aan het Eurovisiesongfestival. Over zijn opvallende carrièrewending vertelt hij meer aan Story.

“Mijn familie is erg muzikaal. Mijn vader zong vroeger in een koor, mijn moeder kan erg goed djembé spelen en mijn broers en zussen zingen ook”, gaat hij van start. “Ik wou van mezelf weten of ik ook kon zingen en of mensen mij goed vonden. Daarom nam ik deel aan ‘The Voice’. Dat ik zou winnen, was totaal onverwachts, al ga ik wel steeds voor de winst in alles wat ik doe.”

Na zijn winst in het populaire programma werd hij recent gekozen als de Franstalige inzending voor het Eurovisiesongfestival van dit jaar. “Ik ga uiteraard ook vol voor de winst in Italië. Ik gok dat mijn nummer de potentieel heeft om de top 5 te halen, maar ik zal pas met die eerste plek echt tevreden zijn”, aldus een zelfzekere Makiese.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today