24 °C Antwerpen, BE
maandag 19 juli 2021
24 °C Antwerpen, BE
maandag 19 juli 2021

Jérémie Vrielynck blijft zichzelf en geeft iedereen het nakijken!

Jeremie Vrielynck

De deelname van de achttienjarige Jérémie Vrielynck uit Deerlijk ging vorig seizoen niet onopgemerkt voorbij.   Met ‘Mezelf zijn’ presenteert Jérémie nu zijn nieuwe, Nederlandstalige single. Een prachtig, aangrijpend, autobiografisch nummer, waarin hij z’n ziel blootlegt en qua tekst veel inhoudelijker gaat dan de ambiancemuziek waarmee we dezer dagen om de oren worden geslagen.

Zijn kwaliteiten als acteur, zanger en muzikant, leverden Jérémie al mooie kansen en mogelijkheden op, maar de creatieve jongeman maakte ook reeds kennis met de keerzijde van de medaille, zo vertelt hij: “Wanneer je als jonge gast bezig bent met acteren, zingen en muziek maken, word je al snel als “anders” bekeken en kinderen/jongeren kunnen dan erg hard zijn voor elkaar. Ik heb dat ook mogen ervaren. Vooral op school had ik het gevoel dat ik werd buitengesloten en er nooit echt ‘bijhoorde’, terwijl ik gewoon bezig was met wat mij interesseerde, met mezelf zijn. Toen ik ‘Jasper’ speelde in de Ketnetmusical en tv-serie ‘Kadanza’, werd het allemaal nog wat erger en kreeg ik ook te maken met jaloezie en pestgedrag. Die zaken hebben me zeker getekend, maar ook sterker gemaakt. Ik hoef me niet te schamen voor wie ik ben en wat ik wil doen in mijn leven. De single ‘Mezelf zijn’, die ik samen schreef met mijn vaste producer Bart Claus, is dus wel een soort statement naar de buitenwereld toe en een afrekening met het verleden, maar ik hoop eigenlijk vooral een hart onder de riem voor iedereen die zich in een soortgelijke situatie bevindt en denkt zich anders te moeten voordoen om aan de verwachtingen van de maatschappij te voldoen. Aan die mensen wil ik meegeven: Wees gewoon jezelf en je zal veel gelukkiger zijn!

Videoclip

Dat zijn nieuwe single een beetje doet denken aan Niels Destadsbader, kan geen toeval zijn. Niels is ook een Deerlijkenaar en woont letterlijk op een straatlengte van Jérémie. “Niels woont inderdaad achter de hoek bij ons. Hij is fantastisch goed bezig en een echt voorbeeld voor mij. Zingen, acteren, presenteren, hij kan en doet het allemaal en daar droom ik ook van. Hopelijk valt ‘Mezelf zijn’ in de smaak bij de mensen en kan het een mooie volgende stap zijn in de verwezenlijking van mijn droom. Ik heb alleszins mijn hart en ziel in deze single gelegd”, besluit Jérémie.

‘Mezelf Zijn’, de nieuwe single van Jérémie Vrielynck is vanaf nu beschikbaar als download op iTunes en via Spotify.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today